Mexikói hot-dog

Ha imádod a hot dogot, de feldobnád egy kis csavarral, akkor ez a receptünk neked szól! Az amerikai-mexikói konyha fúziójaként álmodtuk meg a hamisítatlan mexikói Wiesbauer hot-dogot, fűszeres kukoricával és pikáns majonézzel.

Jó étvágyat!

30 perc
4

Hozzávalók

  • 4 db hot dog kifli
  • 4 db Wiesbauer Bécsi virslit
  • 10 dkg fetasajt
  • 1 csokor friss koriander
  • ízlés szerint lime
Fűszeres kukoricához:
  • 500 g csemegekukorica
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek majonézt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél lime leve
  • 3 ek apróra vágott koriander
  • 1 tk cayenne borsot
  • só ízlés szerint
Pikáns szószhoz:
  • 4 ek majonéz
  • 2 tk füstölt paprika

Elkészítés

500 g csemegekukoricához hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat, 2 evőkanál majonézt, 1 gerezd fokhagymát, fél lime levét, 3 evőkanál apróra vágott koriandert, 1 teáskanál cayenne borsot és sót, majd jól összekeverjük. A pikáns szószhoz,  4 evőkanál majonézt és 2 teáskanál füstölt paprikát jól összekeverünk. A forró grillrácsokra helyezzük a Wiesbauer Bécsi virslit, és pár perc alatt pirosra sütjük. A hot-dog kifliket is pár percre a grillre tesszük, majd megkenjük a szósszal,és ráhelyezzük a sült virslit. Rákanalazunk a kukoricasalátából,majd megszórjuk feta sajttal és apróra vágott korianderrel.

Felhasznált termékek

Bécsi hosszú virsli

Tápértékek

Átlagos tápérték 100g termékben
  • Energia: 1126kJ / 272kcal
  • Zsír: 23,0g
    • amelyből telített zsírsavak: 10,0g
  • Szénhidrát: 5,2g
    • amelyből cukrok: 0,8 g
  • Fehérje: 11,0g
  • : 2,1g

Prémium Bécsi virsli

Tápértékek

Átlagos tápérték 100g termékben
  • Energia: 1155kJ / 279 kcal
  • Zsír: 25,0g
    • amelyből telített zsírsavak: 9,2g
  • Szénhidrát: <0,5
    • amelyből cukrok: 0,1g
  • Fehérje: 11,0g
  • : 2,2g