Fald fel! Hot Dog

Brutális fogás érkezik egy valódi Fald fel! Hotdog személyében!

Főszerepben ezúttal a két specialitásunk, a Prémium Lemon-chili grill és a Prémium Mediterrán grill az idei grillszezon kedvencei, amiket egy coleslaw-s cheddar sajtos zöldséges veknivel sütünk össze. Öveket kicsatolni, jó étvágyat!

40 perc
8

Hozzávalók

  • negyed fej fehér káposzta
  • negyed fej fehér káposzta
  • 1 db sárgarépa
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 1 fél citrom leve
  • só, bors ízlés szerint
  • 6 db kaliforniai paprika
  • 200 g cheddar sajt
  • 2 db vekni vagy bagett
  • 4 csomag Wiesbauer Prémium Lemon-chili és Mediterrán grillkolbász
   

Elkészítés

Ételünk megvalósítását a krémes és könnyed alapként szolgáló coleslaw saláta (avagy: amerikai káposztasaláta) elkészítésével kezdjük. Ehhez negyed fej fehér és lila káposztát használunk. Egy edénybe helyezzük a vékony csíkokra szeletelt káposztát, a finomra aprított vöröshagymát, továbbá a julienre vágott (akár egy gyufaszálnál is vékonyabbra szelt) fél fej sárgarépát. Érkezik még bele: egy kis doboz tejföl, 1 evőkanál mustár és méz, három evőkanál majonéz, továbbá fél citromnak a leve. Végezetül, a só és a bors szintén most - még a keverés előtt - kell, hogy hozzá kerüljön az edény tartalmához. TIPP: Javasolt, a coleslaw salátát 24 órával a felhasználási idő előtt elkészíteni és hűtőbe helyezni, a maximális élvezet érdekében. Vágjuk nagyobb szeletekre a 6 darab (három különböző színben pompázó) kaliforniai paprikát, majd helyezzük őket az Okos fa pellet grillre, 150 fokon. Mire a paprikák elkészülnek, követhetik őket a különféle, beirdalt grillkolbászok, illetve a félbevágott kenyerek, mely utóbbiakat megfordítván, reszelt cheddar sajttal szórunk meg. Amint a sajt ráolvadt a pirított kenyerekre, már is kezdetét veheti a szendvicsek tetszés szerinti összeállítása. Saját módszerünk alapján, a saláta rétegre kerülnek a sorjában elhelyezett kolbászok, tetejükre pedig a grillezett paprika szeletek. Utolsó lépésként, szórjuk meg a tésztát cayenne borssal és petrezselyemmel, a szalonnát pedig szezámmagal. Díszítés gyanánt, használjunk bazsalikomot. Máris elkészültünk! TIPP: Bár a császárszalonna elkészítéséhez - ízlés szerint - megannyi fűszerkeverék közül válogathatunk, ehhez a recepthez, inkább a pikáns változatokat javasoljuk.

Felhasznált termékek

Lemon-chili grill

Tápértékek

Átlagos tápérték 100g termékben
  • Energia: 1619kJ / 392kcal
  • Zsír: 38,5g
    • amelyből telített zsírsavak: 14,1g,
  • Szénhidrát: 1,2g
    • amelyből cukrok 1,2g,
  • Fehérje: 10,3g,
  • : 1,63g

Mediterrán grill

Tápértékek

Átlagos tápérték 100g termékben
  • Energia: 1348kJ / 326kcal
  • Zsír: 29,8g
    • amelyből telített zsírsavak: 12,3g,
  • Szénhidrát: 1,3g
    • amelyből cukrok 1,0g,
  • Fehérje: 13,1g,
  • : 2,4g